Премиерът Бойко Борисов е поканил лидерите на "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров, за да опита да постигне помирение между тях след последните скандали в малката коалция.

Коалиционният съвет се провежда в Министерски съвет, само час преди гласуването на третия вот на недоверие срещу правителството, поискан от БСП заради провал в здравеопазването.

"Отивам на среща при премиера, не можем да отидем и да извадим от къщи Волен Сидеров, за да дойде на коалиционен съвет. Не очаквам нищо, всичко е възможно", коментира малко по-рано в ефира на БНТ вицепремиерът Валери Симеонов.

Именно Сидеров настоя за незабавна оставка на Симеонов, а вчера отказа да отиде на съвет на малката коалиция със Симеонов и Красимир Каракачанов, който отправи поканата.

Нова телевизия съобщи, че тази сутрин лидерът на "Атака" е пристигнал с папки с изказвания на Симеонов от 2016 година, че Борисов трябва да се откаже от политиката, както Ахмед Доган, защото държавата има нужда от спокойствие.

Заради поредното разцепление сред Патриотите премиерът, който снощи се върна от визитата си в ОАЕ и Египет, е организира срещата.