Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2018 г. в размер на 1 300 000 лв.  От тях 200 000 лв. са за довършителните дейности по новостроящия се катедрален храм "Св. Св. Кирил и Методий" в Ловеч, а 500 000 лв. - за довършителни дейности по новостроящия се храм "Св. Николай Чудотворец" в кв. Меден рудник в Бургас. С останалите 600 000 лв. ще бъде направен основен ремонт на Пловдивдска духовна семинария "Св. Св. Кирил и Методий".

В семинарията учат 170 деца, но тя тече. Протекла е, разпада се, каза министър-председателят Бойко Борисов преди днешното правителствено заседание.

По повод отпуснатите днес пари за двата храма в Бургас и Ловеч и семинарията Борисов отбеляза, че така коалицията си изпълнява ангажимента, който е поет към Св. Синод.

С постановлението на правителството, храмовете и семинарията ще се превърнат в духовен център на областните градове, съчетавайки религиозна, просветна и социална дейност, пише още в прессъобщението на Министерски съвет.