Премиерът Бойко Борисов продължи да публикува на официалния си Фейсбук профил снимки с най-важните личности, с които се среща на сесията на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. След като вече видяхме кадъра с Доналд и Мелания Тръмп, дойде ред и на британския премиер Тереза Мей. Двамата са се срещнали на Глобалния бизнес форум на Майкъл Блумбърг.

Ето с какъв текст Борисов придружи снимката:

"Разговарях с британския премиер Theresa May по време второто издание на Глобалния бизнес форум на Майкъл Блумбърг в Ню Йорк. Фокусът на форума тази година е посветен на резките промени в икономиката, технологиите, климата, глобалните инвестиции и създаването на дългосрочните партньорства между различни сектори на обществения живот за постигане на устойчиво развитие."

От поста не става ясно какъв е конкретният въпрос, по който са разговаряли двамата. До този момент Борисов проведе няколко двустранни срещи , сред които такива с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, с държавния глава на Египет Абдел Фатах ас Сиси, с премиера на Гърция Алексис Ципрас и грузинския му колега Мамука Бахтадзе.