Министър-председателят Бойко Борисов показа коледния си подарък от бившия британски премиер Дейвид Камерън - автобиографичната му книга.

В книгата си бившият британски премиер разказва за участието му в събития, сред които референдума за независимост на Шотландия, Brexit, военната операция в Сирия и бомбардировките в Либия. Бившият британския премиер обръща внимание и на визитата си в България през 2015 г. и посещението на границата с Турция по времето на голямата мигрантска вълна.

"Благодаря на Дейвид Камерън за автобиографичната му книга "For the record". В нея той обръща специално внимание на визитата си в България през 2015 г., когато заедно посетихме границата ни с Турция по време на най-голямата мигрантска вълна. И днес ние се справяме с опазването на границата и отчитаме нулев миграционен натиск. От януари до средата на декември от Турция в целия ЕС има ръст нелегалните мигранти с 46% спрямо същия период на 2018 г.", написа Борисов във Фейсбук профила си.

Камерън е написал и послание на книгата, което гласи: "За вашето приятелство - и за прекрасното посещение във вашата страхотна страна през 2015 година. С най-добри пожелания!"

На 3 декември 2015 г. Дейвид Камерън пристигна в България. В рамките на визитата си у нас премиерът Бойко Борисов му показа оградата на българо-турската граница.