Премиерът Бойко Борисов посети Велинград и региона, а заедно с него в джипа му днес бяха зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, финансовият министър Владислав Горанов и кметът Костадин Коев.

В колата всички бяха с маски, а по пътя Борисов спря да поздрави майстор, с който се здрависа, а после се дезинфекцира.

Премиерът посети и с. Биркова, където беше на 24 май. Тогава местните хора му се оплакаха от лошите пътища в региона. Хората поискаха път до село Кръстава, който в момента бил черен. Премиерът им го обеща, а днес го инспектира.

"Хората ще бъдат изключително доволни, защото отдавна чакат реконструкцията и ремонта на този околовръстен път", заяви кметът на Велинград Костадин Коев, който също е заедно с министър-председателя.

В село Биркова той бе посрещнат с аплодисменти и благодарности. Местен жител заяви на Борисов, че той ще остане в историята с посещенията си.

Премиерът попита дали всички са доволни от пътя до Сърница и сам отбеляза, че пътят " е мазен и хубав".

По време на посещението си помоли между всички да има дистанция.

Потегляйки от селото, Борисов се качи на джипа си, и каза: "Могат да ме снимат гол, колкото искат...".

По-късно във Фейсбук премиерът написа: "Когато хората са доволни и аз съм щастлив.

Ремонтът на Южния обход на Велинград е дълго чакан проект. Околовръстното беше в много лошо състояние, лесно се наводняваше. Сега се разширява габаритът на пътя, ще се извърши отводняване, изграждат се и канавки. Това ще бъде голямо улеснение както за жителите на града, така и за туристите. Трафикът значително ще се облекчи".