Търговските отношения между България и САЩ и ръстът на американските инвестиции в България са били сред акцентите в разговора на премиера Бойко Борисов и американският вицепрезидент Майк Пенс. Срещата между двамата се проведе в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността.

Борисов уточни, че по време на срещата не е била дискутирана темата за покупка на американски изтребители F-16, нито темата за отношенията с Русия.

"Искаше да изрази буквално уважението си и одобрението за всичко, което нашата страна прави, на всички нива. Благодари за работата на специалните ни служби, които работят прекрасно с тях. Поръча на неговия екип, изрично, два пъти до края на годината да дойде в България и заедно да отидем да посетим някои от летищата или базите, където има американски войници да се подготвят към този момент", изтъкна Борисов, цитиран от БНР.

Какво написа Борисов във фейсбук за срещата

"Търговските отношения със САЩ и ръстът на американските инвестиции в България бяха сред темите на разговора ни с вицепрезидента Майкъл Пенс. Обсъдихме постигнатото от председателството ни на Съвета на ЕС, както и позицията на България по ситуацията във Венецуела.

Майк Пенс ще изпрати в България хора от екипа си - ще посетят съвместните българо-американски бази

Снимка: МС

Американският вицепрезидент изрази одобрението си за работата на страната ни на всички нива, като специално изтъкна дейността на българските специални служби."