Ако аз управлявах, Кацаров отдавна щеше да е махнат и щях вече да съм се извинил на медиците от "Пирогов" и директорът на бъде върнат. Човешко е да сгрешиш, но веднага трябва да поправиш тази видна грешка. Цялата страна видя, че Кацаров е просто лъжец, но Радев продължава да стои зад него. Това заяви на среща с членовете на партията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов определи затварянето на зелените коридори за ваксинация като "отмъщение" към самия него.

"Осигурихме 3 млн. ваксини, Богдан (директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов - бел.ред) не са го изчегъртали, въртеше се като вентилатор, защо се молих за ваксини, за да ги хвърляте и подарявате ли? Затова много ми се иска да възстановим ваксинационния процес. В момента сме на 15%. Вече в Европа минаха 50-60-70%, в един момент ще се окаже, искам всички да се ваксинирате, като личен пример, не съм се ваксинирал досега само, защото доц. Кунчев ми казва, че при наличие на толкова антитела, ще се разбушувам. След това такива рестриктивни действия сме, толкова народ по морето, бият се за шезлонги, София се изпразни. Те, за да ми отмъстят, затвориха зелените коридори", каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов поиска от всички членове на партията да се ваксинират. Заяви и че самият той ще го направи, за да даде пример.

Лидерът на ГЕРБ коментира и актуланата политическа обстановка в страната, като съобщи, че ГЕРБ-СДС вече са сформирали парламентарната си група. Председател е Десислава Атанасова, а зам.-председатели Румен Христов, Тома Биков и Александър Ненков.

"В момента, в който се състави правителство, Радев ще си прибере вересиите и всичко ще се изсипе на главата на Слави Трифонов. Ако ни вкарат в трети избори, убеден съм, че държавата ще колабира. Ако имаше политическа класа, при равния резултат, който имаме с ИТН и след всички машинации, трябваше президентът да ни извика на разговори и да се разберем да работим заедно. Пък догодина, ако трябва, да се правят още едни избори", заяви Борисов.

По думите му единствено спрямо ГЕРБ има тенденциозно отношение и призова членовете на партията да не се поддават на провокации и да бъдат внимателни.

"Тези избори показаха, че твърдото ядро на партията е по-твърдо, отколкото си мислехме. И въпреки манипулациите, задържанията и разпитите, за да уплашат хората, разликата накрая трябваше да я натаманяват, за да могат "Има такъв народ" да излязат малко преди нас. А това нямаше никакво значение, защото и да беше обратното, ние нямаше да предложим правителство", каза още Бойко Борисов.