Винаги ще казвам истината за управлението и неговите безобразия, както и ще признавам положителното, ако има такова. Това каза юристът и председател на Института за модерна политика д-р Борислав Цеков в интервю за Агенция "Фокус" по повод изявленията на депутати от ГЕРБ.

По думите му атаката срещу него е част от опитите да бъде затворена устата на всички критици на управлението. "Няма да стане. Нито пък ще ми затворят устата", заяви Цеков.

 

"Винаги ще казвам истината за управлението и неговите безобразия, както и ще признавам положителното, ако има такова. Това е принципният подход. Останалото е политическа партизанщина", добави той.

Юристът добави, че призивът към президента Румен Радев да го отстрани като съветник е част от атаките на управляващите към президента. "Аз не съм "съветник" на президента, не съм на щат, не съм на държавна заплата. Членовете на правния съвет са на обществени начала и предоставят правни становища от време на време и по отделни теми, когато има нужда от това", заяви Цеков.

"Лъжата и манипулацията не могат да бъдат основание за санкции от президента. Той е доказал, че за него правовата държава и моралът са над всичко", каза още Цеков и попита защо Десислава Атанасова не е била толкова "принципна", когато нейният парламентарен шеф - Цветан Цветанов бе осъден за престъпление от първата инстанция на 4 години затвор. По думите му в случая е ясно е, че не става дума за принципи, а за политическа атака и опит за затваряне на устата на критиците на управлението, сред които е и самият той.