"Емоциите действително избуяха. За мен лично няма логично обяснение за действията за излизане от коалицията от страна на Слави Трифонов." Това заяви в ефира на Нова телевизия вицепремиерът Борислав Сандов.

"Ние от "Демократична България" сме последователни и виждаме, че това е единственото възможно правителство в момента, в една доста трудна ситуация, предизвикана от външни фактори", обясни Сандов и допълни: "Кабинетът трябва да покаже цялата картина и да остави НС да вземе правилното решение, според съвестта им, а не според емоционални предпоставки".

На въпрос дали е възможно Асен Василев да стане премиер, Сандов отговори: "Това е разговор, който трябва да се проведе в рамките на коалицията и първо в партиите, които формират тази коалиция. Не изключвам разговори и с ПГ на ИТН, защото ние заедно сме писали коалиционно споразумение, по което вървим и което изпълняваме. Това всъщност е нашият дневен ред".

"Вероятно има начин правителството да бъде подобрено, подсилено. Така или иначе вероятно ще стигнем до обсъждане, ако бъдат гласувани оставките на четиримата министри на ИТН, кои ще бъдат другите министри. Това също е поле за разговор, който трябва да се обсъди в едно коалиционно мнозинство", каза още Сандов. Той допълни, че не вижда в рамките на това НС друга коалиция, освен съществуващата или намалена с една от партиите, но подсилена с депутати, избрани от същата тази партия.