Бивши полицейски кадри превземат "Позитано" 20, като биват назначавани начело на ключови отдели, съобщава "24 часа", като се позовава на собствени източници. Първата е шефката на отдел "Кадри" в соццентралата Ели Спасова, която е работила преди години първо в 4-о РПУ, след това е била временно изпълняващ длъжността шеф в 6-о, а накрая и зам.-шеф в същото управление с ресор кадрова политика. После напуска системата.

Спасова е назначена в БСП още в края на миналата година и според запознати е много близка с Корнелия Нинова. Решението за попълването на администрацията в централата е на лидерката и не е необходимо гласуване от Националния съвет.

Начело на деловодството на червената партия е друг виден полицейски кадър - Бисер Велков. През май 2015 г. той е изтеглен от 9-о РПУ и назначен от тогавашния вътрешен министър Румяна Бъчварова за шеф на 6-о. Представен е пред служителите на управлението лично от тогавашния шеф на СДВР и настоящ министър Младен Маринов, който го описва като "професионалист с безупречна репутация, подготвен много добре, отговорен". Пет месеца по-късно обаче той е изпратен в Перник.

Третото име е на Росен Стойнов, който щял да поеме "Човешки ресурси". Той е заемал същия пост в 4-о РПУ, но през 2002 г., след операция от "Вътрешна сигурност" на МВР е задържан заедно със свои колеги заради рекет за такса спокойствие на заведения. След това е оправдан от всички съдебни инстанции. Другари обаче твърдят, че не става дума за провинилото се ченге, а за друг кадър със същото име. Сегашният шеф на отдела Петко Трендафилов е пред пенсия и е обещал да обучава наследника си до Нова година.