Коалиция "Българските патриоти" регистрира софийската си листа. Водач на 23-ти избирателен район ще бъде Кузман Илиев от гражданската квота на ВМРО. На 24-ти е Албена Найденова от "Воля", а в битката с големите лидери за 25-и район София влиза Юлиан Ангелов от ВМРО.  Патриотите са категорични, че равномерно са разпределили номинациите в листите.

Лидерите Красимир Каракачанов, Веселин Марешки и Валери Симеонов се оттеглиха от листите в името на преодоляване на различията и обединението на патриотичния сектор в България.

Пламен Христов от "Воля", съпредседател на Коалиционния съвет на "Българските патриоти", коментира, че експертите, които оглавяват листите на София, са авторитети, добре познати на българското общество и са гаранция за успеха, който си поставя като задача коалицията. Той посочи, че водачът на листата в 24 МИР Албена Найденов е депутат от "Воля" в 44-ото Народно събрание, експерт в социалната сфера.

Юлиан Ангелов, водач в 25 МИР, коментира, че нито ГЕРБ, нито БСП са в кондиция, както преди години. На предходните избори показаха много по-слаби резултати, включително и в София, така че нашият шанс е именно това - да пробием и да направим още по-добър резултат в трите избирателни района в София, най-малкото не само заради това, че общите резултати, които направихме на предходните избори, показват твърдо влизане на "Българските патриоти" в следващия парламент, а затова, че предлагаме наистина качествени хора в листите, каза Ангелов. Той даде пример, че в трите софийски листи има хора като Кузман Илиев, който е гражданска квота, Боян Чуков - експерт по сигурността, ген. Кирил Радев.

Юлиан Ангелов, който е и член на Коалиционния съвет на "Българските патриоти", посочи, че ВМРО има водачи там, където има по-добри резултати на предходните избори, същото се отнася за НФСБ и "Воля".

Относно коментари, че няма основа за коалиране с ГЕРБ, Ангелов каза, че нямат никакви пристрастия нито към един, нито към друг, а имат единствено желание да свършат работа и да изпълняват програмата, за която са се събрали.

Амбицията на "Българските патриоти" е да поставим основата на диалог в следващия парламент и за стабилност и сигурност, коментира съпредседателят на Коалиционния съвет на "Българските патриоти" Борис Ячев от НФСБ, който ще е водач на листата в Пловдив област. Той посочи, че ще поставят 10 или 11 принципа, които обединяват "Българските патриоти", като основа за разговори с политическите формации. Не изключваме коалиция с нито една дясноцентриска формация, допълни Ячев. Според него важното е да има дебат, защото в предишния парламент партиите не разговаряли.

Попитан дали "Има такъв народ" е дясноцентриска формация, Ячев коментира, че партията на Слави Трифонов тепърва трябва да се докаже в коя част на политическото пространство стои. По думите му, това е партия на мълчанието засега.

Кузман Илиев, водач в 23 МИР, коментира, че "България има кръвоизлив на суверенитет, с минути България губи суверенитет". Затова, според него, трябва да има отговорни субекти в следващия парламент.

Вчера коалицията регистрира листата си в Пловдив и областта.

Александър Сиди, бивш депутат, е водач на листата в Пловдив, Борис Ячев е номер 1 в областта. .Александър Сиди води листата в Пловдив, Борис Ячев - в областта.

На второ място в пловдивската листа е Недко Кузманов, за областта - Светлозар Янков. За патриотичната кауза в предизборната кампания се включват общинските съветници Костадин Гаров и Стефан Аксиев от Пловдив, Андон Андонов от Карлово. Амбицията на "Българските патриоти" е да спечелят по два мандата в Пловдив и в областта.