Държавният глава Румен Радев изпрати днес съболезнователно писмо на президента на Руската федерация Владимир Путин по повод трагичния инцидент с пътнически самолет на летище "Шереметиево", при който загинаха и бяха ранени десетки души. Това съобщиха от президентския прессекретариат.

41 души загинаха в неделя, 5 май, след като самолет на "Аерофлот" със 73 пътници и 5-членен екипаж направи аварийно кацане на московското летище "Шереметиево" и избухна в пламъци.

Румен Радев изразява най-искрени съболезнования на близките на загиналите и отправя пожелание за бързото възстановяване на ранените при катастрофата. В този тежък момент мислите на българите са с приятелския руски народ, се подчертава в писмото на българския държавен глава.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази искрени съболезнования по повод самолетната катастрофа на летище "Шереметиево", съобщиха от пресцентъра на парламента.

Цвета Караянчева изпрати съболезнователни писма до председателя на Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Руската Федерация Валентина Матвиенко и до председателя на Държавната Дума на Федералното събрание на Руската федерация Вячеслав Володин.

"Скърбим за жертвите на злощастния полет. Вярваме, че ще бъдат положени всички необходими грижи, за да не са сами в тези мигове на изпитания близките на загиналите и да превъзмогнат болката от невъзвратимата загуба", написа в писмата по повод трагичния инцидент председателят на парламента Цвета Караянчева.

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев във връзка с тежката самолетна катастрофа на летище "Шереметиево" на 5 май, отнела многобройни човешки животи. Това съобщи правителствената информационна служба.

"Приемете моите най-искрени съболезнования за случилото се на летище "Шереметиево", г-н министър-председател. Бих желал да изразя чрез Вас своята съпричастност към болката и страданието на близките на загиналите и да пожелая скорошно оздравяване на ранените в тази тежка катастрофа", пише премиерът Борисов в съболезнователния адрес до Дмитрий Медведев.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до Сергей Лавров, министър на външните работи на Руската Федерация, във връзка със самолетната катастрофа на 5 май 2019 г. на московското летище "Шереметиево", причинила многобройни човешки жертви. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

"Съпричастни сме със скръбта на близките и роднините на загиналите и желаем скорошно оздравяване на ранените", посочва в съболезнователния адрес Екатерина Захариева.