Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователен адрес до президента на Словакия Зузана Чапутова по повод жертвите, сред които и деца, на тежката пътна катастрофа край град Нитра.Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В този изпълнен със скръб момент, от името на българския народ и от свое име, изразявам дълбоко съчувствие на близките на загиналите, посочва президентът Радев. Държавният глава пожелава бързо и пълно възстановяване на ранените.

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати също съболезнователна телеграма до премиера на Словашката република Петер Пелегрини по повод трагичната катастрофа край Нитра на 13 ноември, отнела живота на много хора и причинила огромно страдание.

Премиерът Борисов изразява съболезнования към семействата и близките на загиналите и пожелания за бързо възстановяване на пострадалите.

Снимка: БТА

"Като Ви уверявам в солидарността и подкрепата на България, пожелавам бързо възстановяване на пострадалите и преодоляване на последствията", отбелязва българският министър-председател в съболезнователната телеграма.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати също съболезнователна телеграма до министъра на външните работи и европейските въпроси Мирослав Лайчак по повод тежката катастрофата край град Нитра, при която загинаха 12 души, сред които деца.

"Приемете най-искрените ми съболезнования по повод трагичния инцидент край град Нитра, който причини тежки загуби и човешко страдание", пише Екатерина Захариева. "Позволете ми да се присъединя към скръбта на близките на загиналите, както и да пожелая бързо възстановяване на пострадалите", отбелязва още външният ни министър в съболезнователната телеграма.

Dir.bg припомня, че вчера 12 души загинаха и 17 бяха ранени в катастрофа между пътнически автобус и камион в Западна Словакия. Сблъсъкът стан при дъждовно време на двулентово шосе с много завои край град Нитра, на около 55 км източно от Братислава.

Автобусът, в който пътуваха предимно гимназисти, бе ударен странично от камиона и се е обърнал в канавката. Натовареният с камъни камион "Татра" е навлязъл в насрещното движение и е причинил сблъсъка.

Президентът Зузана Чапутова окачестви случилото се като страшна трагедия и призова водачите да шофират внимателно и да спазват правилата за движение. 

Снимка: БТА