Последните години отношенията между България и Израел се надграждат и развиват по изключително добър начин. Двете страни имат много общи перспективи. Това каза пред Нова тв Румяна Бъчварова, началник на политическия кабинет на премиера.

Коментарът й идва часове след срещата на Борисов с израелския му колега Бенямин Нетаняху във Варна.

"Акцент в бъдещите взаимоотношения между София и Тел Авив е сътрудничество в областта на дигитализацията", каза още Бъчварова.

"Надявам се в сферите, в които Израел е водеща страна, а България има своите възможности, да развием високите технологии. Надявам се това, за което сме разговаряли, а именно нашите военни заводи да развият изграждането на дронове, някой ден да се реализира", заяви премиерът Борисов след разговора си с Нетаняху в четвъртък.

Бъчварова коментира и актуалните теми от вътрешнополитическия ни живот. Тя подчерта, че могат да се намерят решения на проблемите, които вълнуват обществото.

Според началника на кабинета вече са предприети сериозни стъпки в посока подпомагане на хората с увреждания.

"Персонализирането на проблемите може да е по-интересно за зрителите, но по-важна е тяхната същност", категорична бе Бъчварова.

Припомняме, че премиерът Бойко Борисов е домакин на четиристранна среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия в резиденция "Евксиноград" във Варна.

Министър-председателите Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Виорика Дънчила и президентът Александър Вучич ще обсъдят развитието на съвместните инфраструктурни проекти в контекста на свързаността на Балканите. Фокус на срещата ще бъде и задълбочаването на регионалната стабилност, както и актуални европейски въпроси.

По-късно лидерите от формата ще проведат работен обяд, в който ще участва и премиерът на Израел Бенямин Нетаняху, който пристигна във Варна вчера.