"За транспортен министър се търси човек, който да прокара две сделки - едната е за нови мотриси на БДЖ, а другата за концесията на летище "София". Има две пачки пари, които трябва да бъдат окрадени", това заяви експертът по маркетинг и пиар Арман Бабикян пред bTV тази сутрин.

Вчера правителството обяви, че новата номинация за транспортен министър е сегашният шеф на Комисията за регулиране на съобщенията Росен Желязков, който преди време беше напълно оправдан по обвиненията в аферата "Костинброд". Първият избор на премиера Бойко Борисов беше зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, който обаче заяви, че се отказва от предложения пост, след като в медии се появи информация за катастрофа, в която е участвал преди време и в последствие е починала жена.

Според социолога Юрий Асланов пък ГЕРБ за закъсали с номинациите за министри и който и да бъде номиниран, няма да има одобрение.

"В момента политическата ситуация е като казармата - започнаха да гонят по устав", коментира още Бабикян отношенията между президента Румен Радев и правителството.

Относно това, че държавният глава все още не е издал указа за освобождаване на главния секретар на МВР Младен Маринов от заемания пост, а вчера отказа и среща по темата с управляващите, експертите коментираха, че не знаят защо точно той е предложението за министър, при положение, че под негово ръководство има много грешки в работата на министерството. Като една от тях беше посочено задържането на двамата разследващи журналисти - български и румънски, които подадоха сигнал за изгаряне на документи, свързани с еврофондове.

Вчера прокуратурата обяви, че е възложила на ДАНС проверка има ли измами с европари, след като по случая е подаден сигнал и от вицепремиера Томислав Дончев.