"Ако работата на прокуратурата доведе до това, че има такъв акт на изнудване, ние няма как да одобрим това и да не санкционираме политически това. Ако се окаже, че няма такова нещо - очаквам и колегите от ИТН да постъпят релевантно." Това заяви депутатът от ИБГНИ Арман Бабикян пред БНР относно твърденията, че Татяна Дончева предлагала пари и позиции на народни представители от ИТН с цел да раздели групата.

Бабикян коментира, че не е в течение със срещите на Татяна Дончева с Радостин Василев и на Мая Манолова със Слави Трифонов.

"Няма как да не съм дистанциран, не съм бил на тези срещи. Пък и малко сме в позицията на Иванчо и Марийка, които са се скарали в междучасието, а учителката се опитва да разбере кой лъже...Няма как сериозно да вземе човек отношение, а пък избягвам да давам коментари за неща, на които не съм присъствал. От друга страна не виждам нищо драматично всеки да провежда личните си срещи...", посочи депутатът и добави:

"Но като група стремежът ни е бил винаги срещите, на които се преговаря, да бъдат официални, да има журналисти и да се предават пряко, както и да дадем изявление след това. Всичко останало е в графата "някой каза, друг му отвърна".

Той заяви също, че за себе си не се притеснява да бъдат извадени на светло компрометиращи срещи.

"Освен ако няма някой силно развита фантазия. Но от името на ПГ имат право да говорят само двама души - Мая Манолова и Николай Хаджигенов. Всичко останало са волни съчетания с лента", каза депутатът от ИБГНИ.

"Дали Татяна Дончева ще остане в листата на ИБГНИ - ние сме две неправителствени сдружения, които имат своя мандатоносител. Дончева е мандатоносител на Мая Манолова и ние не можем да и вменяваме кой да бъде такъв. Ние с нашия мандатоносител проблеми нямаме...Тепърва ще обсъждаме начинa на явяване на следващите избори", уточни Бабикян.

По думите му днес ще продължи работата по актуализацията на бюджета в Народното събрание.

"Надявам се, че бюджетната комисия е постигнала вчера някакво съгласие, защото няма как да се приемат едновременно три варианта", отбеляза Бабикян.

"Това, което аз знам, че вчера 120-те лева за Covid са абсолютно безспорни, а преизчисляването на пенсиите очевидно ще се случи още през тази година. Зная, че има две разбирания - едното - за старт на преизчислението от 1 октомври тази година, другото - от 25 декември също тази година. Кое ще надделее, ще се види днес в пленарната зала. Очаквам и до края на следващата седмица да разгледаме и бюджетите на НЗОК и на държавният бюджет", обясни още народният представител.

Той посочи, че няма толкова голямо значение за тяхната парламентарна група дали на 14 или на 21 ноември ще са изборите две в едно, по-голямо значение има, по думите му, готовността на политическите партии да се държат по-отговорно.

"Датата едва ли ще помогне, ако със същия хъс се влезе в НС, без да има желание за консенсус по ключови въпроси", заяви Бабикян.