"Атака" ще инициира поправки в Изборния кодекс, с които да се въведе минимален праг за признаване на резултати от избори. Целта е да се избегне узаконяването на резултати, подобни на тези от вота за Европейски парламент, на който гласуваха едва 1/3 от имащите право на глас. Това заяви лидерът на партията Волен Сидеров пред Нова ТВ.

"Трябва да кажем, че ако поне половината от избирателите не са гласували, то изборите не са легитимни. Защото утре ни застрашава опасността да излязат на избори 200 души, да гласуват и да изберат 240 народни представители, които ще управляват", коментира партийният председател и риторично попита: "Това ли е демокрацията."

По думите му демокрацията е мнението на повечето хора. "А когато повечето хора не искат да гласуват или не са гласували, трябва да се замислиш дали да не промениш законите", уточни Сидеров.

"Политическата система не работи. Тя в момента започва да показва някакво циклене. Не може с една трета от избирателите да казваш - този загуби, този спечели. Кой загуби и кой спечели на тези избори? Мисля, че загуби демокрацията", категоричен бе той.

 Нямам какво да деля с партньорите в "Обединени патриоти", заяви още лидерът на Атака.

"Аз правя своите критики от принципни позиции. Такива са и моите критики към г-н Симеонов, когато беше вицепремиер - оказах се прав накрая. Сега такива са критиките и към вицепремиера Каракачанов. Аз нямам какво да деля с тях. Те не могат да ми отнемат шестте книги, хилядите статии и присъствието ми в българската политика. Аз съм този, който е направил тази коалиция и аз съм този, който има правото да отправя принципни критики", каза Сидеров.

"Аз съм този, който е "изстрелял" г-н Каракачанов на тази позиция. Той сега е вицепремиер заради това, че тогава се преборих да стане кандидат за президент и след това да бъде вицепремиер", каза още той.

Волен Сидеров коментира и предложеното от ГЕРБ намаление на партийните субсидии на 1 лев за глас. "В Конституцията пише, че гражданите изразяват своята политическа воля през партиите. Не през клубове за интереси, не през футболни отбори, не през каре за бридж белот, ако не искате да има партии, забранете ги", заяви той.

Сидеров заяви, че в момента няма никакви сигнали за подаване на оставка от страна на правителството. "Управленският мандат трябва да се изкара. Нека най-после да изкараме един пълен мандат", призова той.