"Предположението за Николай Младенов (бивш военен и външен министър в първото правителството на ГЕРБ и настоящ спецкоординатор на ООН за близкоизточния мирен процес - б.р.) е интересно и възможно" - така пиар експертът Арман Бабикян - част от така нареченото Отровно трио, оглавило протестите, коментира пред БНР вчерашната информация, че се очаква смяна на премиера с човек, който скоро се е върнал в София от чужбина.

Вчера друг член на триото - проф. Велислав Минеков, заяви:

"Получи се информация, че се очаква смяна на премиера с негово съгласие - с човек, който изглежда относително културен, наскоро появил се в София от дълго пътуване. Това няма да бъде част от пазарлъка. Който желае, нека рискува на този пост, но нито ние, нито протестиращите ще приемем".

Само преди два дни Младенов заяви в телевизионно интервю, че за момента е замразил членството си в ГЕРБ, но одобри предложенията на Бойко Борисов.

"Настоящата ни Конституция е писана в съвсем различен исторически период. България сега е член на ЕС, след няколко години ще приеме еврото. Имаме нужда от сериозен обществен дебат, който да предложи на българското общество цялостна промяна на Конституцията на България, от изцяло нова Конституция. Това може да се случи с Велико Народно събрание. Хората излязоха по улиците с искания за промяна, а тя може да се случи, ако спокойно погледнем върху това какво трябва да бъде променено. Списъкът на нещата, които трябва да бъдат променени, е дълъг. Трябва да има спокоен дебат, който трябва да се случи в обществото ни".

Самият Борисов заяви, че ако предложението на ГЕРБ за свикване на избори за Велико Народно събрание бъде прието, още същия ден ще подаде оставка.

Днес в предаването "Преди всичк" на Националното радио Бабикян коментира и липсата на полицията по време на инцидента на кръстовището на Ситняково, при който жена с двете си деца опита да пробиле блокадата с колата си, а протестиращи я потрошиха.

"В продължение на 30 дни полицаите чинно охраняваха протестите, изпълняваха ангажиментите си по закон. Нареждането не е на полицията, а над техните глави. Явно сега директивата е да се оставят гражданите да застанат един срещу друг", каза Бабикян.

Според него по-големият проблем е защо държавата е решила да абдикира от ангажиментите си и желае натрапване на лошо отношение между гражданите.

Днес на въпрос има ли директива полицията да не охранява подобни блокади зам.-директорът на СДВР старши комисар Мариан Билалов отрече. Той заяви, че протестната акция е била нерегламентирана и полицията не е била уведомена за нея предварително. Патрул пристигнал на мястото след сигнал за инцидента.