114-та вечер на протести започна с аплодисменти за българските лекари и медицински сестри.

Въпреки вятъра и студеното време, протестиращите и тази вечер се събраха на площад "Независимост", а исканията им остава без промяна - предсрочни избори, машинно и дистанционно гласуване и оставки на премиера и главния прокурор. През последните дни обаче броят им драстично намаля.

"Протестът срещу властта продължава и ще продължи, независимо как ще изглежда, въпреки че властта очаква да се уморим", каза Арман Бабикян от Отровното трио на импровизираната трибуна.

Според него истинските герои са именно медиците, а не "онзи, който се самозаписва в дома си", визирайки премиера. Той подчерта, че Борисов е поискал да прехвърли отговорността за ваксините за коронавируса на парламента:

"Днес този страхлив човек Бойко Борисов поиска от НС да купи лекарство срещу коронавирус. Един предишен министър отнесе проблема с ваксините, сега Борисов иска да се откупи. Колко жалко и нещастно може да изглежда един човек в края на мандата си. Оставката му се превърна в срам. Той гледа да се разтовари от отговорност. Не се притеснявайте, Борисов! Докато сте министър-председател, Иван Гешев няма да ви докосне. За след това не гарантираме. Бързайте с договорките, защото след това ще дойдат последствията. Хората вече се срамуват да си признаят, че са от ГЕРБ. Спестете им този срам. Те не са виновни за корупцията и за срамните ви връзки. Оставка!", каза Арман Бабикян.

Един от участниците на протеста заяви от трибуната, че "корупцията вирее и на топло, и на студено, за това е тук на площада".

Той обвини властите, че съдействат за изсичането на горите в България и обричат страната ни да бъде пустиня. Според него все още има шанс този процес да бъде спрян. "България все още може да бъде възстановена", заяви той.

Минути преди 21:00 часа протестиращите тръгнаха към Орлов мост, където блокираха движението.

Снимка: БНР

В 21:20 часа протестиращите се преместиха пред сградата на БНТ.