Обществото е много чувствително на две теми - когато му се бръкне в джоба и ако става дума за евтини апартаменти в София. Това коментира по bTV политическият анализатор Евгений Дайнов след скандала с имотите на политиците, последван от оставки на Цецка Цачева и зам.-министъра на спорта Ваня Колева.

Според политическия анализатор проф. Антоанета Христова обаче е важно какво следва. Тя отбеляза и че случилото се не е заради обществен, а заради медиен натиск.

"Всички знаем от къде дойде атаката, тя излезе от определени медии, а кои хора работят тям, нека ги наречем "старата десница, коментира ще Христова.

Според Дайнов обаче проблемите произтичат от факта, че Бойко Борисов няма политически опит и смята, че проблемът идва от един човек, а той реално не е персонифициран.

Дайнов отбеляза, че Цецка Цачева няма вече как да се върне в централната политика.

"Това е ясно още откакто не се пребори да стане "майката на народа", добави той.

Ще има някакви последствия за Цветан Цветанов след скандала, но не се знае какви, смята Антоанета Христова.

Според нея изводът трябва да е ясен - че докато си политик, не бива да имаш големи трансфери в бизнес и имоти, а да работиш с хората, защото политиката е преди всичко това.

Дайнов пък видя в случилото се упражняване на средновековен модел на управление с "хвърляне" на глави на "разгневените", за да се успокоят крепостите около замъка.

Този път нещата няма да утихнат, Цветан Цветанов ще трябва да подаде оставка, след като се върне от САЩ, коментира и доскорошният депутат от БСП Славчо Велков.

Оставка може да се очаква в качеството му на председател на парламентарна комисия, на зам.-председател на ГЕРБ и на шеф на предизборния щаб на партията, каза Велков.

Според него в атаката срещу Цветанов става въпрос за приятелски огън.

"С такава информация кой би могъл да разполага. Аз мисля, че тази информация е доставена на съответната медия. Знаете, че източниците не се разкриват. Тя е доставена от не по-малко високопоставен човек от г-н Цветанов и за доставянето на тази информация има санкция на още по-високопоставен, над г-н Цветанов", уточни бившият депутат от БСП.

Ако Цветан Цветанов не подаде оставка, рискът ГЕРБ да загуби изборите е голям, смята още Велков.