Това каза по бизнес телевизията EBF тази сутрин премиерът Бойко Борисов, цитиран от БЛИЦ. (В действителност, средно за първото тримесечие на тази година салдата по срочните влогове, тоест като се вземат предвид и падежите, растат с по 482 млн. лв. месечно. При депозитите само на граждани ръстът е доста по-малък.)
Трябва да намерим начин да стимулираме потреблението, а не хората да се учат да живеят с лихвите и от това да спадат оборотите, защото парите трябва да влязат в икономиката чрез инвестиции", коментира министър-председателят.

В сряда правителството ще приеме нови мерки, които трябва да преборят кризата, а част от тях, според него, дори ще зарадват хората. Премиерът отказа да коментира дали ще се вдига ДДС или не, но обеща, че тези мерки няма да се отразят драстично на стандарта на живот на българите.
"Възложил съм да се потърсят всички варианти, за да се избегне увеличението на налога", коментира преди дни Борисов пред "Труд".

 В сряда правителството ще актуализира и бюджета за тази година, но Борисов пред  "Икономика ТВ" не се ангажира с цифри с мотива, че му е омръзнало “всеки ден различни анализатори да се упражняват по страниците на вестници и телевизиите”.

Страните се борили по различен начин с кризата. Едните били с висок имидж, защото затягали коланите и се борели заедно, а другите били корумпирани и крадливи.
"Това е като да ходиш на зъболекар - ако не го направиш навреме, знаеш че след това ще страдаш още повече", онагледи Бойко Борисов.

Той постави оценка много добър (5) по шестобалната система за управлението на ГЕРБ досега.
"Петица поставям и на себе си", заяви премиерът Борисов.