Преди няколко дни лидерът на НФСБ Валери Сиемонов произнесе една реплика, която отново разклати управляващата коалиция: "Ще имаме доста сериозни промени в отношенията ни с ГЕРБ, тъй като държавата не върви в правилната посока. Това ще се случи през септември. Кризата е политическа, защото ДПС, за съжаление, доста мащабно завръща позициите си, които беше загубила по времето на Цветанов".

Партньорът му в малката коалиция - председателят на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов, засега мълчи. От партията обаче заявиха, че наесен ще искат разговор с ГРЕБ, защото "няма причина да си заравяме главата в земята като щрауси и да казваме, че всичко върви добре".

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който неотдавна беше изключен от парламентарната група на "Обединени патриоти", обаче коментира: "Двете партии обмислят извиване на ръцете, притискане или с някаква игра, в която Цветанов участва. Цветан Цветанов ще търси реванш. И заедно с "пропукани структури на ГЕРБ" ще работи с ВМРО и НФСБ срещу бившата си партия".

Очаква се и реакция от ГЕРБ и премиера Бойко Борисов.