Министърът на туризма Николина Ангелкова бе удостоена с най-високото отличие на италианската държава - "Орден на звездата на Италия". Орденът ѝ бе връчен от посланика на Италия в България Н. Пр. Стефано Балди. Отличието се присъжда за заслуги за развитието на двустранните отношения и сътрудничеството между България и Италия.

Двамата участваха в откриването на конференция "Археология и успешно музейно управление" в Националния исторически музей, организирана от италианското посолство у нас. Държавното отличие се дава от президента на Република Италия, който е и председател на Ордена на звездата на Италия.

Министър Ангелкова посочи, че за нея връчването на ордена е чест и много висока оценка, която я задължава да продължи да работи отговорно за ползотворното сътрудничество между двете държави и за европейската перспектива. Министърът изказа благодарностите си към президента на Италия и посланик Балди за изключително доброто сътрудничество през годините, което по думите ѝ е дало възможност да се реализират множество инициативи между двете държави в туризма и културно-историческото развитие.