Надяваме се БСП да осмислят тяхното становище. Това каза в парламента председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров след изявлението на вицепремиера и лидер на БСП Корнелия Нинова, че партията спира преговорите с ПП за ново правителство заради изгонените руски дипломати.

"Изслушахме внимателно становището на госпожа Нинова и на Изпълнителното бюро на БСП. Ние ще свикаме нашите колективни органи, ще имаме заседание на парламентарната група и в последствие на Националния съвет, на който да обсъдим тяхното становище", каза той.

"Взето е решение за руските дипломати, това е нормално действие на премиера, действа правото на пропорционалност, така че не виждам никаква драма в това решение", добави Андрей Гюров.

По думите му, от ПП продължават да правят всичко възможно да излъчат правителство в този мандат.

"Сега имаме нова информация на масата, трябва да седнем да обмислим и да се върнем на масата на преговорите, където се надявам и БСП да осмислят тяхното становище. Имаме до петък време, до връчването на мандата, така че всички опции са на масата", заяви Гюров.

По думите му път за преговори винаги има. Според Андрей Гюров преговорите са на някакъв етап, но сега трябва да се преосмислят позициите.

"Както ние, така и БСП и останалите партньори. Не сме стигнали на етап, в който да обсъждаме персонален състав на правителството, обсъждаме формула и програма, зад която всички коалиционни партньори да се обединят. В момента, в който имаме тази формула, тогава ще говорим за персонален състав", допълни председателят на ПГ на ПП. 

"Кирил Петков е кандидатурата за премиер", заяви от своя страна председателят на парламента Мирослав Иванов.