Депутатът от "БСП за България" Александър Паунов напуска парламентарната група. Това съобщи на пресконференция председателят на БСП Корнелия Нинова във връзка с представените днес от прокуратурата записи на разговори, в които е посочено името на народния представител.

Нинова посочи, че Александър Паунов не е член на БСП, а е председател на друга партия, която е в коалицията "БСП за България".

Тя коментира, че разговорът на Александър Паунов с Васил Божков не ангажира по никакъв начин нито БСП, нито ПГ на "БСП за България".

"Разговаряхме с Александър Паунов, той потвърди разговора и още днес подава заявление за напускане на ПГ на "БСП за България", каза Нинова. Паунов е заявил, че ще остане независим депутат.

Очакваме по същия начин да се подхожда и към кореспонденцията на Васил Божков с министъра на финансите, с премиера и други хора от властта, коментира лидерът на БСП.

По думите й случилото се днес е опит да се дискредитират протестите, да се представят като напълно организирани и платени.

Утре ще внесем вота на недоверие към правителството, заяви лидерът на БСП.