За четвърти път активисти на сдружение "Боец", "Правосъдие за всеки" и "Демократична България" пренесoха протестните действия около сградата на БНТ. Повод за това бе гостуването на правосъдния министър Десислава Ахладова в тв предаването "Панорама".

Демонстрантите вече на три пъти блокираха сградата на БНТ в опит да осуетят напускането на гостите. Първият път председателят на групата на ГЕРБ в парламента Даниела Дариткова и лидерът на БСП Корнелия Нинова чакаха повече от час, преди да бъдат изведени с полиция. По същия начин се наложи да напуснат социалният министър Деница Сачева и здравният министър Костадин Ангелов.

Десислава Ахладова тази вечер коментира доклада на ЕК за върховенство за закона. Управляващите приеха документа като положителен, въпреки че посочва нерешени проблеми в областта на съдебната система, борбата с корупцията и свободата на словото.

След 21 часа събралите се пред входовете на БНТ протестиращи замерваха сградата с яйца. Правосъдният министър обаче напусна, без протестиращите да успеят да я пресрещнат. За сметка на това няколко от тях разпознаха социолога Стойчо Стойчев. Заради конфликта му с една от пътните блокади преди време няколко души го замериха с яйца, съпроводени с обиди и освирквания.    

Друга част от протестиращите пък се събра традиционно пред президентството с познатите искания за оставката на правителството и на главния прокурор. От т.нар. Отровно трио - Арман Бабикян, Велислав Минеков и Николай Хаджигенов, представиха нови 100 подписали се интелектуалци към отвореното писмо, с което искат промяна.

От Триото съобщиха, че на 5 октомври, в 16.30 ч. местно време, пред централния вход на Европейския парламент (ЕП) в Брюксел, група българи, сред които Велислав Минеков, ще разгласят вижданията си за състоянието на върховенството на закона и корупцията в България.