За 83-та поредна вечер протестиращи се събраха край Министерски съвет в София и продължиха да настояват за оставките на правителството и главния прокурор. Този път обаче недоволните от управлението на страната граждани настояха от поста си да се оттегли и зам.-председателят на парламента Валери Симеонов.

Причина за това стана изказване на лидера на НФСБ по-рано днес по БНТ: "Не мога да одобря начина, по който се извършват тези протести, не мога да нарека масовите хулигански прояви протести. Това не са протести, а хулигански прояви и вандализъм. Както замеряха сградите на НФСБ и ДПС, по същия начин се постъпва спрямо сгради, които са паметници на културата - като Министерски съвет, Общината... Това са факултативни занимания по хулиганство, вандализъм и омраза и те възпитават и децата в това, те са безнаказани. Крайно време е да кажем истината - това са масови хулигански прояви и изблици на омраза и неистово желание за власт". 

Според Симеонов няма основания да се иска оставката на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева заради ситуацията, при която майките от "Система ни убива" бяха изведени принудително от гардове на НСО от сградата на бившия Партиен дом, където опитаха да се барикадират.

"Няма никакво основание, това беше организирано и съшито мероприятие на БСП, които търсеха по какъв начин да  вкара ударната група, която да извърши съответните хулигански действия, но, слава Богу, НСО този път си свърши работата", каза още бившият вицепремиер, който подаде оставка именно заради реплика срещу същите майки, че са "кресливи жени с уж болни деца".

По време на протеста тази вечер обаче адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио заяви: "Протестът успява!" и изтъкна като свидетелство за това отношението към Цвета Караянчева в Благоевград, където по-рано тя беше освиркана и замеряна с яйца при опит да говори с протестиращи. По думите му недоволните от управлението очакват европейска подкрепа, включително от европейския прокурор Лаура Кьовеши, която да приложи румънския си опит в борбата с корупцията у нас, предаде БНР.

Президентът пък получи задочни поздравления, че по-рано днес е разговарял с протестиращ, който от няколко дни гладува.

В 19:30 ч. и тази вечер протестиращите блокираха движението бул. "Цар Освободител". По-късно те тръгнаха на традиционното си шествие към Орлов мост.

Присъстват по-малко хора от обикновено. Събралите се го отдават на лошото време.