В паузата между разгорещените дебати за покупката на нови изтребители от САЩ лидерката на БСП Корнелия Нинова събра опозиция и управляващи на 50-ия си юбилей, съобщиха Канал 3 и "24 часа".

Тази година Нинова посвети празника си на благотворителната кауза да подкрепи националния ученически отбор по математика със събраните пари вместо подаръци и букети. 

5000 лева и гербер поднесе Цветан Цветанов на рожденичката от името на групата на ГЕРБ. 3000 лева е дарила групата на Веселин Марешки, над 1000 лева са дали ДПС.

Нинова бе поздравена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, цялото ръководство на ПГ на ДПС, начело с Мустафа Карадайъ, съпартийците ѝ, военният министър Красимир Каракачанов и много народни представители.

Лидерката на социалистите сподели, че за нея денят е като всички останали - между ангажименти в парламента и партийната централа, и не чувства нещо специално от навършването на 50 г. А решението да събере средства за младите математици взела и с малък сантимент, тъй като синът й Рафаел е бил преди години капитан на националния ни отбор по математика.