Той се яви днес на защита на дипломна работа по теология на тема "Монотеизъм и политеизъм в Свещеното писание на Стария завет" в университета "Епископ Константин Преславски", съобщи БТА.
Попитан дали ще се кандидатира за държавен глава следващата година, той заяви: "В това отношение съм най-лесен, явявал съм се на президентски избори и няма никакъв проблем да бъда кандидат за президент от името на "Атака".

Притеснително било обаче, че няма яснота за другите кандидатури.
"Не виждам лидери на други партии, които да кажат ясно като мен - аз съм готов да изляза на президентски избори. Една година преди вота трябва ясно да се каже кой с кого ще се яви на изборите и какво ще направи след тях, а не до последния момент да се въртят комбинации", коментира още той.

Лично аз бих направил много по-радикални съкращения в администрацията, заяви лидерът на "Атака" по повод гласуваната актуализация на бюджета.
Според него трябва да се закрият цели държавни агенции, вместо да се ограничават разходите им. Министерствата също били много.

"Виждам, че премиерът иска да направи нещата с по-малко болезнени ходове, аз бих ги направил с доста по-резки движения, но това е условно - ако стана един министър-председател, ще го покажа на практика", зарече се лидерът на "Атака".

На въпроса дали като теолог вижда някакъв знак в падналия гръм над парламента, той отговори, че това може да се приеме като поличба  народните представители да помнят защо са там и кой ги е изпратил.
"Често трябва да се припомня, че сме не само смъртни, но и внезапно смъртни, защото като гледам някои колеги в парламента и други с власт, оставам с впечатлението, че са безсмъртни", допълни депутатът.

Попитан как оценява отношенията президент-премиер, той отговори, че според него Георги Първанов се държи като политик в предизборна кампания.
"Всички гадаем какво ще прави президентът, затова нека той открито да каже какъв проект ще прави", призова Сидеров.

Междувременно днес държавният глава заяви, че след края на мандата си ще се посвети на семейството и на граждански проект, който ще е свързан с политиката, но не в партиен план.