Финансовият министър Симеон Дянков още мисли какъв подарък да купи. Той е питал другите министри какво му подготвят и се оказало, че част от тях ще му подаряват картини. На предишния му рожден ден Дянков е дарил Борисов с топка и сега също е склонен на подарък от спортните артикули, съобщи БГНЕС.

Колегата му, министърът по европейските въпроси Томислав Дончев вчера още не беше купил подарък на Бойко Борисов . “Няма да кажа”, отсече той в отговор на въпроса към какъв тип подарък се е ориентирал, но определи, че ще бъде “малък”.

Подаръкът затова е подарък, за да бъде изненада, възкликна министърът на земеделието Мирослав Найденов в кулоарите на парламента в петък. “Аз ще ви дам един жокер, но няма да кажа какво е. Тъй като наскоро бях в Израел, “то” е нещо специално, от Божи гроб, много е малко, символично, не е скъпо”, опита се да бъде по-конкретен той. Найденов спомена заръката на премиера преди дни в Министерски съвет- буквално им е казал, че е човек, който си има всичко и не било нужно да има “изхвърляне” по отношение на подаръците.

“Да, ние от парламентарната група на политическа партия ГЕРБ сме приготвили изненада и ще спра дотук”, бе загадъчен съпредседателят на групата Тодор Димитров. Тя ще бъде свързана с едно сериозно футболно мероприятие, добави той. Тодор Димитров, все пак, открехна вратата към тайната, като каза, че с подаръка ще изненадат не само премиера, но и журналистите. В същото време агенция "Фокус" съобщи, че депутатите от ГЕРБ вместо подарък за Борисов ще ремонтират клетката на лъва в столичния зоопарк за 30 хил. лв.

Вчера с подаръка не беше готов още и министърът на транспорта Александър Цветков. “Аз със сигурност няма да купя никаква картина”, каза той, но има намерение да уважи премиера с предмет за спомен. “Няма да научите нищо от мен”- така реагира на въпроса ни председателят на парламентарната комисия по транспорт, депутатът от ГЕРБ Иван Вълков, който не пожела да е човекът, издал колективната изненада за Бойко Борисов.

Междувременно премиерът Бойко Борисов получи икона по повод рождения му ден от абсолвентите от Колежа по туризъм в Благоевград, където той им раздаде дипломите. Освен това Абсолвентите заедно му изпяха „Happy birthday”. На завършващите Борисов пожела да си намерят добра работа, тъй като имат възможност за това, предвид, че у нас се очакват много туристи „още сега”.