Това съобщиха вчера от комисията, където е постъпила жалбата, но отказаха да обявят коя е мисията.

По информация на в. "Стандарт" обаче, жената, подала оплакването, е служителка от българската дипломатическа мисия в Тайланд и твърди, че е била сексуално тормозена от посланика ни там Камен Величков. Сексскандалът принудил жената да се върне в България предсрочно.

Пред комисията служителката на МВнР заявила, че Величков многократно й е отправял неприлични предложения, които тя е отказвала, дори и след отправени по неин адрес заплахи. До месец КЗД ще обяви решението си по случая. 

Самият посланик Величков заявява пред изданието, че не знае за подадена подобна жалба и нейния предмет, както и че не би могъл да коментира.
По непотвърдена информация обаче в МВнР срещу Величков има дисциплинарно производство по случая.

51-годишният Камен Величков е дипломат от кариерата и пое мисията ни в Банкок през 2008 г. От 1996 до 2001 г. той е посланик в Холандия, а преди това е външнополитически съветник на президента Желю Желев. Дипломатът, който говори четири езика, сред които и арабски, е завършил история, а след това и международни отношения в Московския държавен институт за международни отношения.