Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос дали следва волята на ЦРУ пред тази на българския политически елит, предаде "Фокус". И допълни: "Ако политическият елит са БСП и ДПС, естествено, че бих приел всякаква друга воля, но не и тяхната”.

По думите на премиера каквото обсъжда със службите, никога не го обсъжда с никой.
"Политическото бъдеще на президента е много ясно, за да го оценявам и да му давам напътствия. Всеки човек има право да говори каквото си иска", каза още Борисов. С това той отговори на въпрос дали е коментирал със заместник-държавния секретар на САЩ Джеймс Стайнберг политическото бъдеще на Георги Първанов.

Според министър-председателя питането от страна на Румен Петков към парламента по повод визитата на шефа на ЦРУ Леон Панета - дали Борисов е човек на ЦРУ, не е било въпрос към Народното събрание и председателят Цецка Цачева правилно го е отклонила.
Разбирам колко им е криво, но и предишните ми колеги, и сегашните, уважават това, което съм правил. Това искам да го напомня с цялото си уважение – когато той стана министър, един от първите ни разговори беше как да се организирам, да използвам всичките си контакти, за да отида в САЩ”, каза още Борисов.


Вижте видео от изявлението на Борисов