Лидерът на "Атака" е доказал достатъчно последователно своите расистки, антисемитски и антиизраелски нагласи. Това се казва в специално съобщение на посолството на Израел в София по повод изявленията на Волен Сидеров в неделя, че Алексей Петров е бил свързан с израелското посолство заради "една дейност, за която сега го съдят - проституцията".

"Във връзка с последните "разкрития" на лидера на партия "Атака"  посолството на Израел в София желае да информира, че не е изненадано от духа, речника, поведението и темите, които вълнуват г-н Сидеров", се казва в дипломатическото послание. В него израелските дипломати казват още, че Сидеров е познат и с това, че "не пропуска възможността "да открие факти" и "прикривани истини", които отговарят добре на неговите схващания, теории за конспирации и твърдения за участието на евреите или Израел в големите злини по света".

"Посолството на Държавата Израел се надява и иска да вярва, че българският народ е способен на правилна преценка и умее да прави добре разлика между фобии и реалности", завършва съобщението.

В неделя в предаване по Нова телевизия Волен Сидеров заяви, че добрите връзки на Алексей Петров с израелския посланик се дължат на една дейност, за която сега съдят Петров - проституцията.