Така депутатите ще почиват от 2 април до 11 април включително, посочва БТА. На практика първият пленарен ден след почивката за парламента се очаква да бъде 14-ти април.
1 депутат гласува против, 9 се въздържаха, останалите 134-ма бяха "за", съобщи Дарик.

В дните преди Великден в парламента вероятно ще има изслушване на премиера Бойко Борисов и ресорните министри Симеон Дянков, Тотю Младенов и Трайчо Трайков за антикризисните мерки на кабинета, стана ясно в началото на днешното пленарно заседание.

От левицата настояваха то да се състои още тази седмица, но поради отсъствието на министър-председателя от страната (през последните дни Бойко Борисов е в Катар и Кувейт, а от четвъртък е в Брюксел на заседание на Европейския съвет - бел.ред.), от мнозинството обявиха, че ще подложат на гласуване предложение за изслушване следващата седмица, ако тогава пак постъпи такова.
Предложението на социалистите за такъв дебат тази седмица беше отхвърлено.

Най-важната тема през последните дни е икономическата ситуация, ефектът от предлаганите антикризисните мерки, както и резултатът от тяхното отсъствие, посочи при мотивирането на искането заместник-председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов. По думите му обществото се раздвоява от редицата идеи, пускани за тестване на общественото мнение.
Според него парламентът не трябва да остава настрани от обсъждането на ситуацията. Той поиска премиерът, вицепремиерът и двамата министри да направят пред депутатите анализ и да дадат оценка на ситуацията, в която се намира държавата.