Той обясни, че винаги е подкрепял „колегите” си.
"Независимо от оценката, която те биха дали емоционално и до голяма степен обективно като искания, все пак министърът трябва да бъде съпричастен на техните проблеми", заяви министърът.

"Трябва обаче да се отчитат и реалностите в държавата, защото няма министър на МВР, който да не иска полицаите да вземат повече пари и да работят в по-добри условия", допълни Цветанов, цитиран от "Фокус".

„Разберете, че днес възможностите на държавата са тези и аз ще отида и ще се солидаризирам с всички тези искания, но сами разбирате, че това може да бъде етап със стъпки, днес не бихме могли да си го позволим. Просто ситуацията е изключително тежка и тя е много по-тежка, отколкото, когато влязохме в мандата”, каза още той.

По думите му се търси механизъм за компенсиране на полицаите заради мярката на правителството всички държавни служители да поемат сами осигуровките си. Целта е да не се допусне намаляване на парите на служителите на реда. Търси се компенсационен механизъм.
„Така че в тази посока полагам максимално усилия и максимално мотивирам позицията си, както пред кабинета, така и пред министър-председателя.

"Надявам се, че с това, което правят българските полицаи, ще успеем, за да има повече пари за разпределяне на съответните средства”, каза Цветан Цветанов.

Междувременно двете синдикални организации в НАП към КНСБ и КТ „Подкрепа” призоваха служителите на приходната агенция да се присъединят към полицейския протест на 20 март.
По този начин синдикалните организации в структурата на НАП изразяват своето несъгласие с предложението държавните служители да заплащат част от вноските си за фондовете на държавното обществено осигуряване и здравното осигуряване, съобщиха от агенцията.