Това каза председателят на РЗС Яне Янев пред БТА, коментирайки напускането на заместник-председателя на партията.
Янев призова да не се търси сензация в това решение на Абаджиев.

Партията е в превъзходна кондиция и нейната сила с всеки изминат ден ще нараства, докато стане управляваща политическа сила в България, каза той в отговор на въпрос какво ще се случва с РЗС след тази стъпка на Абаджиев.

По думите му "не е имало друга политическа сила, която по време на период, в който няма избори, да препълва зали с хора, сериозно и последователно, одобряващи нейните идеи".

Националната конференция на РЗС, която трябваше да се състои на 30 и 31 януари в София, не се е провалила, а е само отложена, каза още Янев. Той уточни, че тя ще се състои през март.

На въпрос кога РЗС ще се върне в парламента, Янев посочи, че депутатите от партията смятат за "безсмислено да са в пленарната зала, докато се обсъждат законопроекти, защото досега ГЕРБ са показали, че са партия, която е част от 20-годишното постоталитарно статукво". Ние сме концентрирали усилията си върху парламентарния контрол, добави той.

Междувременно депутатите отхвърлиха предложение на Янев за промяна в правилника за дейността и организацията на НС, в което се казва, че минималният брой народни представители за образуване на парламентарна група може да е от 8 души, предаде БГНЕС. В сегашния правилник за формиране на парламентарна група са нужни поне 10 депутати.

Групата на РЗС се разпадна, след като от нея излезе Марио Тагарински.