Това заяви в декларация от парламентарната трибуна съпредседателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова. Приоритет са и промените, свързани с наказателното правораздаване - измененията в Наказателния кодекс, Наказателно-процесуалния кодекс, в закона за съдебната власт, както и за отнемане на имуществото, придобито по престъпен начин, отбеляза тя.

Като много важна за депутатите от ГЕРБ Фидосова отбеляза и законодателната дейност в областта на престъпността сред малолетните, както и на посегателство над деца.
Знаем за намеренията да се дестабилизира държавата и за опитите страната да бъде докарана до политическа криза, но няма да се поддадем на провокации, заяви Фидосова. Ще работим да една правова държава, в която последна дума има законът, декларира тя.

Един от основните ангажименти, поети от ПГ на ГЕРБ пред избирателите, са промените в изборното законодателство чрез приемане на Изборен кодекс, припомни Фидосова.

Коалиция за България ще продължи да бъде корективна и алтернативна опозиция. Това заяви председателят на ПГ на КБ Сергей Станишев при откриването на втората сесия на 41-то Народно събрание. Не виждам основания да ви спестяваме критики, обърна се Станишев към управляващите. Това управление може да бъде определено с две думи - популизъм и надменност, посочи Станишев.

Трябва да се изработи национална визия за излизане от кризата с ясни приоритети, заяви заместник-председателят на ДПС Лютви Местан в декларация от парламентарната трибуна. ДПС не познава политическото злорадство. Не се нуждаем от провала на други партии, в случая ГЕРБ, за да подчертаем собствената си значимост, заяви още Местан.

За нас от Синята коалиция е важно това правителство да е успешно, защото България е в много тежка ситуация, заяви лидерът на СДС Мартин Димитров при откриването на втората сесия на 41-то Народно събрание. Димитров посочи, че никой не трябва да си мисли, че няма алтернатива. Алтернативи много и въпросът е работата да бъде свършена, време е за решителност и категорични действия, каза Димитров.

Опитите да бъде саботиран пътят на България няма да успеят, заяви председателят на ПГ на "Атака" Волен Сидеров от парламентарната трибуна. Той подчерта опитите на някои политически сили да саботират кандидатурата на Румяна Желева за български еврокомисар, както и действията на определени хора и групи, които не искат страната ни да стане по-уредена държава, с по-малко корупция.