Това стана чрез разпространено от агенция "Фокус"  "Изявление на Николай Цонев относно свободните съчинения на министър Николай Младенов".

Военният министър Младенов даде подробна информация на президента Георги Първанов как се е стигнало до финансов колапс на армията. По думите му военното министерство похарчило 100 млн. лв. предизборно.

В отговора на Цонев се казва, че "изявлението, че са похарчени сто милиона лева предизборно е груба и безотговорна лъжа". По думите на бившия министър парите за заплати и командировачни за мисии са осигурени за цялата година.

"Средства за заплати в МО има и винаги е имало. Ако сегашното ръководство твърди, че няма пари за заплати, то нормално е да се зададе въпросът – защо няма пари за заплати и за какво новото ръководство на МО е похарчило фонд работна заплата", заявява Цонев. Според него изказването на Младенов за похарчените предизборно пари е "абсурдно".

"Всеки политик, който лъже и говори безотговорно, рано или късно срива своята политическа кариера и това се надявам да бъде доказано от бъдещето. И накрая като офицер от Българската армия искам да кажа, че ми се къса сърцето как млади и некомпетентни политици се подиграват с българския воин и сриват Българската армия", заявява още Цонев.