Днес обаче отново има нужда да се защитава демокрацията в България, която е в опасност. След като почти 20 години сме част от развития свят, изведнъж се оказа, че сме в опасност." Това заяви в Плевен на сбирка на активисти на ДП Мартин Заимов, предаде БГНЕС. На нея присъстваха десетки председатели на регионалните структури на партията от цялата страна.
Според присъстващите, партията е мъртва и трябва да се възроди. Всички те са недоволни от неучастието на партията в последните парламентарни избори и желаят смяна на ръководството й начело с Александър Праматарски. Активистите обвиняват Александър Праматарски за подкрепата на коалицията ЛИДЕР-Новото време на последните парламентарни избори. Тогава Праматарски изпрати на ръководството на ЛИДЕР писмена декларация за подкрепа.
Присъстващите обсъдиха възможността да се обособят като отделна структура, както и предстоящия конгрес на ДП, който ще се проведе през февруари или март 2010 г.
Организацията ни в Плевен е един от трите ни стълба в партията, затова предпочетохме да се съберем тук, добави Заимов.
В началото на месеца ръководството на Демократическата партия е взело решение за изключването на Мартин Заимов от редиците й, съобщи тогава лидерът на формацията Александър Праматарски.