Единственото, което ме учудва, е защо дебатът за науката се превърна само в дебат за БАН, заяви Зорка Първанова в Пловдив, където откри обновен кризисен център за деца, пострадали от насилие, предаде БТА.
Министърът на финансите определи неотдавна БАН като сталински продукт, в който работят феодални старци, а президентът Георги Първанов му отвърна, като нарече тези квалификации "агресивно невежество".
Първата дама заяви още, че трябва много внимателно да се обмисли бюджетът за социални дейности, тъй като кризите най-напред се отразяват на тази сфера. По думите й самоцелни, необосновани и необмислени икономии в сферата на социалните дейности могат да се окажат много по-скъпи за обществото след време.
Центърът за деца в риск е част от дома за деца без родителски грижи "Олга Скобелева". От следващата година той ще мине на пряко подчинение на общината. На церемонията присъства и посланикът на Холандия Карел ван Кестерен. В ремонта на центъра са вложени 87 000 лева, набрани чрез дарителска кампания на ротари клубовете в Хага, София и Пловдив, под патронажа на Зорка Първанова. Центърът разполага с 10 места, като до момента помощ в него са потърсили 41 деца от Пловдив и областта.