Това заяви днес в Кърджали Христина Христова, която е един от кандидатите за председател на партията. Христова смята, че Кунева би могла също да работи в някоя от най-важните международни организации, след като приключи ангажиментите си като член на Европейската комисия.
"Искам да бъда в политиката, защото съм активен човек и защото знанието е отговорност. Знам какво искам да постигне моята страна и знам как можем да го постигнем. Дали обаче това ще минава през публична работа, която е свързана с партия, или ще бъде просто публична работа, това все още не мога да кажа", заяви преди дни в София настоящият български еврокомисар Меглена Кунева.
Днес Николай Василев, също кандидат за председател на НДСВ, заяви, че партията е "изпила горчивата чаша" след последните парламентарни избори.
От 29 ноември трябва да поемем курс за успешно участие в местните избори през 2011 г., за да имаме кметове и общински съветници, заяви Христова. Тя коментира, че НДСВ и ГЕРБ не са партньори, а конкуренти. Според анкета сред членове и симпатизанти на НДСВ, над 90 на сто от запитаните подкрепят идеята през следващите години партията да остане вдясно от центъра и за създаване на "правителство в сянка".
На въпрос дали сред лидерите на НДСВ има хора, свързани с Красимир Георгиев от Плевен, Огнян Герджиков каза, че през 2005 г. Милен Велчев е имал някакви отношения с него.