Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Лютви Местан в приветствието си към делегатите на Петата национална конференция на младежката структура на партията в НДК, предаде БТА. Думите му са по повод острите нападки срещу ДПС, отправени от лидера на "Атака" Волен Сидеров в парламента вчера (Виж линка).
Няма да толерираме отсъствието на адекватни политики зад идеологемата за тежкото наследство на тройната коалиция, допълни Местан.
На фона на близо 700 000 гласа, спечелени на последните парламентарни избори, как ви звучат твърдения, че ДПС е в изолация, че движението се е снишило и мълчи, попита Местан. По думите му, "това е добре премислена анти-ДПС стратегия, организирана от управляващите".
Според Местан, за осем години във властта ДПС не е случило на силна и конструктивна опозиция. На нас не ни отива да повтаряме грешките на своите опоненти, ще бъдем конструктивни за организирането на правилни, в това число и не толкова популярни, политики в настоящите условия на икономическа и финансова криза, допълни той.
Местан пожела на младежките структури на ДПС да вярват в себе си поне толкова, колкото вярва в тях лидерът на партията им Ахмед Доган. Разчупете клишетата и предразсъдъците, отвърнете на омразата с най-висшата ценност на либерализма - толерантността, заразете и колегите си от други политически сили с тази идея, кажете им, че толерантността е толерантност, само когато е безкрайна, каза той.
Джейхан Ибрямов бе избран за председател на младежката организация на ДПС, съобщиха по-късно от партията. Ибрямов оглавява младежката структура след тригодишен мандат на поста на Корман Исмаилов. По време на конференцията бе съобщено, че младежката структура на ДПС наброява 19 000 членове.