На “Дондуков” 2 с изненада разбрали, че сметката е опразнена, а тяхно проучване установило, че средствата са изтеглени по нареждане на финансовото министерство, предаде БГНЕС, като се позова на часовия вестник. Наложило се дори екипът на президента спешно да събере и да внесе 500 лева, за да не бъде закрита сметката.
Интересен момент е, че това се случило в деня, след като държавният глава публикува своя статия на сайта на президентството и защити БАН, нападната от финансовия министър Симеон Дянков. Министърът определи БАН като сталински продукт, в който работят феодални старци, а президентът Георги Първанов нарече тези квалификации като "агресивно невежество".
Запитани за причините за опразването на средствата, от министерството на финансите отговорили, че е станала грешка, извинили се, след което парите били върнати.
От президентството са поискали писмено обяснение от вицепремиера Симеон Дянков за причините за това движение на парите, съобщиха нашите източници. “Станала е техническа грешка, няма виновен”, признаха от финансовото министерство.