Вицепремиерът подчерта, че не става дума за нацистки символ на фланелката на Петър Харалампиев, макар "Вермахт" да е името на името на въоръжените сили на нацистка Германия по времето на Адолф Хитлер. Симеонов потвърди думите на самия Харалампиев, че става дума за музикална група.

"Поредният опит за повърхностен скандал. Групата е свирила, от 1985-та година е създадена и за ваша информация днеска групата има концерт в Прага, така че ако побързате, можете да успеете да присъствате на концерта. Не се притеснявайте, никой няма да ви арестува, защото никой не гледа по този начин, както беше представена новината.

Между другото, по тази логика може би и мен да ме изкарате такъв нацист, защото една от любимите ми групи се казва - Spandau Ballet, ако сте я чували, но също има пряка връзка с Вермахта. По тази логика можем да забраним и "Тръгнал кос", която е стара немска песничка, която се е използвала при обучението на "Хитлерюгенд" (нацистката младежка организация - б. р.)", коментира Симеонов, цитиран от БНР.

По-рано и другият вицепремиер - Красимир Каракачанов, също защити Харалампиев.

„Къде виждате на тази фланелка фашистки символ? Някъде виждате ли пречупен кръст? Това означава ли, че думата "Wehrmacht” не трябва да се изписва никъде в учебниците? Видно е за какво става въпрос – за музикална рок група", каза военният министър.