Пловдивският адвокат Атанас Костов и децата на собственика на обявения в несъстоятелност "Градски транспорт" Ангел Батаклиев предизвикаха зрелищен скандал заради паркомясто в центъра на Пловдив. Спорът ще продължи в съда.

За случката разказа Костов в профила си във Фейсбук. По думите му драмата се е разиграла на 8 април, малко след 17 часа, когато си тръгнал от кантората си, която се намира на улица "Цоко Каблешков". Колата му, обаче, била запушена от черния мерцедес на Красимир Батаклиев - син на транспортния бос, който бил паркирал на сантиметри от автомобила на адвоката, тъй като фамилията живее в същата кооперация. Опитал се да извика "паяк", за да вдигне немската кола, но след 17 часа службите не работят. По думите му автомобилът бил спрян така, че да не може да излезе нарочно.

"Семейството дружно тормози един цял квартал (този зад "Четвъртък пазара") с присъствието си, с арогантността си! В разгара на разпрата всеки затвори кепенците и изчезна, въпреки че е бил жертва на #простащината им! Наведената глава, сабя нe я сече! Затова те си агресират #безнаказано от години", казва адвоката в социалната мрежа.

Костов разказва, че след като се измъкнал след куп маневри, последвала улична свада, в която се включила и дъщерята на Батаклиев - Николета. Двамата започнали да го заплашват, като момичето дори отворило вратата на колата на адвоката и започнало да крещи, твърдеейки че юристът е одрал мерцедеса на фамилията. Пристигнал и екип на КАТ, който написал акт на Костов за нанесени щети върху мерцедеса.

"Предстои срещата ни в съда! Чакам я с нетърпение!", отбелязва адвокатът.

Версията на собственика на "Градски Транспорт" Ангел Батаклиев обаче е коренно различна. Пред пловдивската медия "Марица" той обяснява, че Костов ежедневно паркирал пред гаражите, където не плащал "синя зона". Освен това бил в нарушение, тъй като мястото се намира на метри от кръстовището с улица "Ангел Кънчев".

По думите на Батаклиев, в конкретния случай колата на адвоката била запушила техния гараж, а синът му спрял мерцедеса така, че да не затапи подземния, където паркирали 11 автомобила. По думите му, Костов лесно е можел да излезе на преден ход.

Докато дъщерята Николета тръгвала за фитнес залата, тя видяла как юриста блъска два пъти мерцедеса пред входа. Това провокирало и реакцията ѝ. Последвал скандалът, при който Костов ударил тежък шамар на младото момиче.

"Ние сме разумни хора и никога не бихме влезли в подобен скандал, но бяхме провокирани. Николета е в шок, плаче и не е излизала цял ден от вкъщи", разказа Батаклиев, който обясни, че дъщеря му е била прегледана от лекар и е подала жалба срещу юриста във Второ РУ, където е образувано досъдебно производство по случая.

Кой казва истината в конкретния случай, най-вероятно ще трябва да преценят магистратите от пловдивския съд.