Пловдивският окръжен съд призна за виновни и осъди трима мъже -  на 43, 28 и 33 години, за извършен грабеж с причиняване на средна телесна повреда на 82-годишна жена от пловдивското село Белозем. Двама от нападателите получиха по 10 години затвор, а третият - 12 г. при първоначален строг режим, защото е извършил деянието в условията на опасен рецидив, съобщиха от Прокуратурата.

Окръжният съд призна тримата подсъдими за виновни в това, че на 8 февруари 2020 г. в селото са причинили средна телесна повреда - счупване на крака, и отнели вещи на стойност 265 лева.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

82-годишната баба Атанаска бе обрана от крадци. При нападението единият от мъжете е съборил възрастната жена, като при падането тя е счупила бедрото си. Другият извършител опрял нож в гърлото на жертвата и я заплашил. Баба Атанаска обаче запомнила ножа, с който е заплашена и така крадците били разкрити. Изнесли бойлер, два телефона, микровълнова печка. След обира жената е настанена в болница и дълго време се лекува от счупването на крака и стреса.