От днес до 11 септември ще се ремонтират 4,7 км от Околовръстния път на Пловдив. Затваря се участъкът между пътния възел при „Пещерско шосе“ и „Коматевско шосе“, съобщи Радио Пловдив.

Трафикът ще се пренасочва през града. Строителните работи са част от започналия през миналата година поетапен ремонт на над 14 км от Околовръстния път на Пловдив.

Ремонтните дейности включват изпълнението на земни работи за подобряване на отводняването, усилване на пътната конструкция, полагане на нови основни и износващи асфалтови пластове, бетонови канавки, отклонения и шлюзове, саниране на мостови съоръжения и ж.п. надлез, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци.

През миналата година бяха обновени близо 8 км от трасето между „Коматевско“ и „Асеновградско шосе“. Сега продължава ремонтът от „Пещерско“ до „Коматевско шосе“, а след неговото завършване ще се обнови и отсечката между „Пазарджишко“ и „Пещерско шосе“.

Срокът за завършване на ремонта в 14-километровия участък е 30 септември 2022 г. Общата стойност на ремонта е около 25 млн. лв. и средствата са от бюджета на АПИ. До момента изпълнените строително-монтажни работи между „Асеновградско шосе“ и „Коматевско шосе“ са за около 11 млн. лв.