Община Пловдив въвежда сериозни мерки за сигурност по време на тържествената заря-проверка на 6 септември на площад "Съединение" във връзка с честването на 133-та годишнина от Съединението на България и празник на град Пловди, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

В района на площада няма да бъдат допускани граждани в нетрезво състояние, с агресивно поведение, с обемисти багажи и предмети, огнестрелни оръжия, пиротехнически изделия, остри предмети, стъклени бутилки и други подобни предмети.

От съображения за сигурност от 16,00 до 23,00 часа на 6 септември се забраняват полетите на дронове, както и на всички безпилотни и пилотирани летателни средства с изключение на излитащите и кацащите самолети на летище "Пловдив". Забраната е за зона от въздушното пространство с радиус 1000 метра и височина 1000 метра над пл. "Съединение", с включен буфер за безопасност.

Тържествената заря-проверка на площад "Съединение" започва в 20,30 часа. Движението по бул. "Шести септември" в участъка от бул. "Цар Борис трети Обединител" до бул. "Руски" ще бъде спряно за движение на автомобили от 18,00 до приключване на събитието, допълниха от общинския пресцентър.