Капацитетът на приюта за бездомни хора в Пловдив е запълнен, а от ръководството му съобщават, че им е нужно и дарение от хранителни продукти. 

"Откакто започнаха студените дни в приюта са приети седем души. Един от тях ни беше изпратен от социалните служби в Карлово. След операционна намеса в болница "Свети Георги" той беше настанен с рана на крака след измръзване. Сега при капацитет от 25 души, при нас са настанени 24-ма нуждаещи се", заяви управителят на приюта Димитър Семерджиев пред NOVA

По думите му запасите от храна на приюта се изчерпали, защото започнали да изхранват настанените в него хора по три пъти на ден, вместо по веднъж. "След призива ни се отзоваха много хора. Дори се наложи да връщам някои, дошли да оставят продукти", посочи Семерджиев. Запасите ще стигнат за следващите най-малко 20 дни. 

Заместник-кметът по социалната политика на Община Пловдив Георги Титюков посочва, че приютът ще бъде подпомогнат и ще се дофинансира дейността му, за да може всички, потърсили подслон, да не останат без топла храна.

По информация на NOVA, ледените температури навън са препълнили кризисните центрове и приютите за бездомни в цялата страна. От днес според синоптиците предстои леко затопляне.