Старт на ремонта на бул. "Санкт Петербург" дадоха заместник-кметът "Строителство и инвестиции" Пламен Райчев и кметът на р-н "Източен" Иван Стоянов. Ремонтът е част от плановото обновяване на уличната мрежа, за което от общинския бюджет са заделени 6 млн лв., съобщи Радио Пловдив.

Райчев уточни, че участъкът от 7 000 кв.м.от кръстовището на бул. "Санкт Петербург" с ул. "Лев Толстой" до бул. "Източен" е на стойност 325 000 лв. Изпълнител на обекта е "Пътинженеринг", а срокът за изпълнение - 14 дни. Ремонтът ще се осъществява само на северното платно, той като южното е в добро състояние.

Предстои да бъде обновена настилката, като за целта ще бъде положена 10 см. асфалтова смес, сменени повредените бордюри и обновена маркировката. По време на ремонта движението на автомобилите няма да бъде спирано, но ще бъде ограничавано в половината от северното платно.

Райчев припомни, че в момента е в ход процедурата за избор на изпълнител за реконструкция на асфалтовите настилки на Гладно поле. Там ще бъде ремонтиран участъкът от ул. "Лев Толстой" до бул. "Освобождение".